Leffaa pukkaa Logomossa lauantaina 16.12.

 - - -
-

Varsinais-Suomen Elokuvakeskus

Uutiskirje

Hyvä Vierailija,

Leffaa pukkaa Logomossa lauantaina 16.12.

Logomon Move 2 -salissa esitetään neljä näytöstä putkeen:
Klo 13.00 Lastenelokuvakerho Kinokkio esittää 'Lyhytelokuvapaketin yli 6-vuotiaille'. Kesto 47 min. Liput 2 euroa.
Klo 14.30 Loikkarit (Sangarid). Alex Lepajõe ja Raivo Roosna olivat esikuvina näille sankareille! Liput 5 euroa. K7
Klo 16.30 Kansainvälinen lyhytelokuvapäivä. Neljä kotimaista laatufiktiota. English subtitles. 55 min. Vapaa pääsy. K16
Klo 18.00 Saksalaisen elokuvan viikot - Doris Dörrie: Fukushima, mon Amour. English subtitles. Liput 4 euroa. K12


LYHYTELOKUVAPAKETTI YLI 6-VUOTIAILLE

Lastenelokuvakerho Kinokkio esittää R&A-festivaalin kansainvälisen Pulpettikino 2 -lyhytelokuvapaketin. Näytös tarjoaa visuaalisesti huikaisevan kattauksen eurooppalaista animaatiota. Suositellaan 6-vuotiaasta ylöspäin.

Nakki (Josefine Häbler, Saksa / 2015 / 5 min). Jääkaapin sisällä oleva Nakki rakastuu keittiön pöydällä olevaan leipään ja yrittää kaikkensa päästäkseen oven toiselle puolelle.

Pilvien hedelmät (Katerina Karhánková, Tšekki, Slovakia / 2017 / 11 min). Tarina pörröisestä kaverista, joka ylittää pelkonsa ja löytää jotain suurenmoista.

Talo (Veronika Zacharová, Tšekki / 2017 / 5 min). Kaikki alkaa siitä kun perhe jättää lähiössä sijaitsevan talonsa. Talo ei kestä muutosta ja päättää saada perheensä takaisin.

Kissoja ja koiria (Jesús Pérez, Gerd Gockell, Sveitsi, Saksa / 2015 / 6 min). Ystävyyttä ei voi pakottaa, mutta hätätilanne voi johtaa siihen. Lyhytelokuva ystävyydestä.

Dunder (Endre Skandfer, Norja / 2016 / 11 min). Pikkuhirviöiden trio oppii arvokkaan opetuksen ystävyydestä.

Herra yön vapaapäivä (Ignas Meilunas, Liettua / 2016 / 2 min). Miksi yö vaihtuu päivään? Kun et pidä jostain, muuta se.

Lyhyt tarina ketusta ja hiirestä (Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier, Kevin Roger, Ranska / 2015 / 7 min). Yksinäisen ketun ja hiiren välille muodostuu yllättävässä tilanteessa epätavallinen ystävyyssuhde.

Kopiot: DCP


LOIKKARIT (SANGARID)

Kesto: 90 min., K7. Suomenkielinen tekstitys. Kieli: ruotsi, suomi, viro

Loikkarit (Sangarid, 2017). Ohjaaja: Jaak Kilmi. Maa: Latvia, Suomi, Viro

Alex Lepajõe ja Raivo Roosna esikuvina! Neukkunostalgiaa, kreisikomediaa ja pilkahdus yhteiskuntakritiikkiä – niillä mennään eikä meinata.

Ralf, Mario ja Kapp ovat virolaisia nuorukaisia, jotka 80-luvun puolivälissä keksivät, että lännessä rahaa saattaisi saada helpommalla kuin myymällä Viru-hotelliin salakuljetettuja Karhun monoja mustassa pörssissä. Hullunrohkean pakomatkan päätteeksi kaverukset pääsevät Ruotsiin, missä heitä juhlitaan neuvostotyranniaa vastaan nousseina idealistisina sankareina.

Loikkarit saavat kuitenkin pian tuta, että ruoho ei ole aidan toisella puolella automaattisesti vihreämpää, vaan siitä saattaa joutua kitkemään voikukkia onnettomalla palkalla. Elämä vastaanottokeskuksessakaan ei ole ihan sitä, mitä pojat olivat ajatelleet. Seuraa kapitalismin opettelua ja absurdin puolelle keikahtavia käänteitä, joihin liittyvät sukkahousuhevi, porno ja Riitta Väisänen.

Ohjaaja Jaak Kilmi tunnetaan muun muassa hulvattomasta puolifiktiivisestä dokumenttielokuvastaan Disko ja ydinsota (R&A 2009), joka sekin käsitteli Neuvosto-Viroa ja unelmia vapaasta maailmasta. Myös Loikkarit perustuu tositapahtumiin, vaikka se alkuteksteissä kielletäänkin. Marion ja Kappin esikuvat, Alex Lepajõe ja Raivo Roosna, olivat edesottamustensa ansiosta lööppijulkkiksia Suomessakin. (Sirje Niitepõld)

Kopio: DCP


LYHYTELOKUVAPÄIVÄ

Kesto: 55 min. Ikäraja: K16. English subtitles / Englanninkielinen tekstitys. VAPAA PÄÄSY

VUODEN LYHIN PÄIVÄ (21.12.) ON OMISTETTU LYHYTELOKUVALLE. Pop-up -paketteja esitetään koko viikon ympäri Suomea, Turussa 16.12.:

ABSURDIT TARINAT

Ovi / The Door (Jenni Toivoniemi / Suomi / 2017 / 9 min). Tuore isä Jussi herää yöllä kolinaan rappukäytävässä. Pelko ja tarve suojella perhettä saavat hänet tutkimaan melun syytä. Jussi kohtaa kodittoman ja alkoholisoituneen Pentin, joka on juuri rikkonut rappukäytävän oven ikkunan.

Vihainen Marsu / Angry Hamster (Antti Heikki Pesonen / Suomi / 2017 / 14 min). Lyhyt kertomus syrjäytyneestä Tomista, joka asuu äitinsä luona.

Katto / The Ceiling (Teppo Airaksinen / Suomi / 2017 / 15 min). Katto on lyhytelokuva avioeron partaalla olevasta Olavista, jonka kesämökin katto on selittämättömästi laskeutunut.

Saatanan kanit / Fucking Bunnies (Teemu Niukkanen / Suomi / 2017 / 17 min). Keski-ikäisen Raimon tavallinen ja turvallinen elämä muuttuu, kun naapuriin muuttaa saatananpalvojien seksikultti.

Kopio: DCP


SAKSALAISEN ELOKUVAN VIIKOT
Doris Dörrie: Grüsse aus Fukushima / Fukushima, mon Amour (2016, 109 min). Englanninkielinen tekstitys / English subtitles

Juuri eronnut nuori saksalainen Marie pakenee ongelmiaan ja päätyy Japaniin, Fukushimaan, tulvan ja sitä seuranneen ydinvoimalaonnettomuuden jälkeisiin maailmanlopun maisemiin. Paikalla asuu enää joukko vanhuksia, jotka eivät suostu hylkäämään kotejaan. Marie päätyy kunnostamaan vanhemman japanilaisnaisen Satomin taloa yhdessä tämän kanssa. Kahden ikäpolven ja kulttuurin kohtaamisesta syntyy uusia näkökulmia elämään. Naisia kuitenkin yhdistää menneisyyden ja muistojen taakka. Kaunis mustavalkoinen draama kertoo universaalia tarinaa irti päästämisen vaikeudesta. — Timo Kuismin

(Kopio: Blu-ray)
 
Powered by AcyMailing